En ros till Dressman, Umeå

Dressmanpersonalen – väl värda denna ros!

Jag har tidigare berättat om en besvärande konsekvens av att Swedbank i Vännäs inte längre har kontanter. Sist gällde det köp av en rakapparat – utan kontanter. Nu gäller kläder till en annan person – också nu utan kontanter.

Vederbörande bor i ett äldreboende i Umeå. En av personalen ringde och bad om pengar för att köpa kläder till honom. Hon tänkte göra det på Dressman "nere på stan". Tyvärr blev jag tvungen att upplysa henne om att jag i dag inte kan ta ut en enda krona från hans konto men lovade försöka ordna det ändå.

Jag ringer Dressman och får där tala med några väldigt serviceinriktade personer. Tyvärr fakturerar man inte privatpersoner. Man lovade ändå ringa huvudkontoret och höra efter vad man kan göra åt saken.

Nyss fick jag ett positivt besked, som visade att det företaget verkligen kan se "outside the box". Om jag bara förser personalen med ett brev och adress till mig som god man, så skulle det gå att ordna sig. Jag skickar även med beslutet om godmanskapet.

Här har alltså Dressman gått in och löst en konskevens av bankens märkliga beslut att sluta hantera kontanter. Inte heller den här personen kan skriva under och förstå innebörden av en fullmakt till mig att beställa ett bankkort.

Banken tror sig inte kunna få nya direktiv i sammanhanget från sina jurister förrän framåt hösten!

4 kommentarer

 1. Peggy Sjöström

  Intressant historia! Det är extremt sällan att ett företag eller i synnerhet en myndighet kan se bortom den sedvanliga rutinerna för att lösa ett unikt problem. Tur att du lyckades välja just ett sådant fint företag!

 2. Hans-Inge Smetana

  Vi behöver inte banker som sättar käppar för oss som människor. Vi behöver banker som ska hjälpa till!!
  Tur det finns andra företag som får ta konsekvensen och hjälpa till när bankerna sviktar.

 3. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Hans-Inge Smetana (2012-04-27 23:07)
  Jag förstår inte hur bankerna får bete sig utan att andra krafter i samhället sätter stopp för det.En bank utan kontanter låter för de flesta som ett stort skämt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.