Uppförsbacke

Snart uppe

I går gjorde vi en härlig utflykt till en s.k. State Park inte så långt härifrån. Den heter Warren Dunes State Park.

Den ligger längs Lake Michigan och består i stort sett bara av sand, som genom århundrandena byggt upp massor av stora sanddyner. Vissa av dessa är skogsbeklädda och andra ännu "nakna". Runt om i parken finns flera vandringsleder. Vi valde förstås en av de längre, som nog var en  5-6 kilometer lång.

Så klart jag nådde toppen först – "I’m the man and she is getting a bit old" 🙂

Under vandringen kom vi fram till en "jätteberg" av sand. Det kunde man klättra upp på och det var verkligen en jobbig sak att göra det. Backen var säkert mer än 100 m lång och lutningen var ca 45 grader. De sista 30 metrarna var ännu brantare. Uppstigningen krävde mer än ett stopp för att vila.

(Peggy, som väl känner min skrytsamma natur, har gett mig tillstånd att skryta över att jag nådde toppen först)

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.