Obamas krig i Egypten

I går besökte vi det fina paret Juan (87) och Nelly (96). En stor del av vårt samtal med dem handlade om politik.

Det är framförallt Juan, den f.d. marinofficeren, född på Philippinien, som visade sitt politiska inttresse. Vi hade ingen aning om hans politiska ställningstagande sedan tidigare.

Nästan direkt kom vi att prata om det förestående valet och redan då "avslöjade" han sina politiska referenser. Det gjorde han genom att direkt ta upp frågan om var Obama är född. Att Juan var helt övertygad om att Obama inte var född i USA utan i stället i Kenya, framkom tydligt.

När han så kom med ytterligare kritk mot Obama, stod saken tämligen klar för oss. Obamas slöseri med skattepengar, inte minst för att stödja bankerna, angav han som en av de mest anmärkningsvärda sakerna. Att Obama inte hela tiden haft absolut majoritet, lyssnade Juan inte på.

Och sedan kom han till alla de krig som Obama hade initierat, som t.ex. kriget i Egypten, Libyen och Syrien. Artiga som vi är avstod vi från att ta ifrån honom den villfarelsen.

Peggy fick chansen att i positiva ordalag berätta hur bra vi har det i de "socialistiska" Sverige och samtidigt förklara den socialismen ligger långt ifrån den kommunism som flertalet amerikaner är så rädd för. De gamla makarna lyssnade artigt och såg faktiskt ut att tro på Peggys positiva beskrivning.

Både Juan och Nelly är otroligt skärpta för sin ålder, men den s.k. Arabiska våren, var de dåligt informerade om. Peggy kunde sedan berätta för mig att dessa två åldringar sannolikt hade Rush Limbaugh och Fox News som sina främsta nyhetskälla.

Trots våra så tydligt skilda uppfattningar om Obama som landets nuvarande och kommande president, blev vi bjudna på middag hos dem den 11 juni!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.