LRF:s medlemsregister

En gång medlem i LRF och sedan livet ut tycks vara vad som gäller. Åtmintone är det den erfarenhet jag fått.

En av mina huvudmän, en gång i tiden jordbrukare och medlem i LRF, sålde sitt jordbruk i slutet på 2010. Ända sedan dess fortsätter tidningen Land och även andra försändelser att komma. Som adresskälls anges LRF.

Jag har vid minst tre tillfällen per telefon försökt att få vederbörande borttagen från medlemsregistret men helt utan framgång.

Den det gäller har alltså inte längre något jordbruk och är dessutom inte längre intresserad av LRF:s utskick.

4 kommentarer

  1. Pär Andersson

    En annan intressant iakttagelse är att registren behåller kvinnliga medlemmar i rullorna trots att ”familjemedlemskapet” upphört. I vårt fall innebär att min hustru (som bildligt och ljudligt demonstrerar ett totalt ointresse för skogen) ideligen inbjuds till den ena skogsdagen efter den andra. Särskilt fnyser hon åt de tillfällen där det vankas ”kvinnodagar med lunch” i avlägsna delar av länet. Skälet till att dessa inbjudningar skickas ut är naturligtvis att organisationen som så villigt betalar portot för sändelser vill visa att de sitter inne med ett gediget genusperspektiv.

  2. Moffajinko

    God fm. Ett litet tips om oönskade försändelser, stryk mottagarens namn och ddress, skriv sedan ”retur avsändaren” lägg på postlådan. Den som har skickat brevet får betala portot, brukar inte komma så många fler!!!

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Moffajinko (2012-06-17 11:05)
    Tack för tipset, men jag tror dessvärre inte att LRF bryr sig så mycket om portoutgifter för i så fall skulle man väl hålla bättre koll på sitt medlemsregister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.