”The colors” – Stars and Stripes hyllas

Det är alltid lika svårt för mig att förstå just denna del av Memory Day firandet, är en så viktig del av ceremonin. Närmast katastrof, när den gamle veteranen råkade spela litet fel på sin "bugle" (signalhorn).

Jag fortsätter alltså att visa mina små videoklipp, om än de kanske inte roar fler än mig själv.

Ett av de mest högtidliga inslagen vid firandet av Memorial Day var när flaggan, eller "the colors" som den högtidligt kallades, hissades under en väl inövad ceremoni. Alla stod upp och nästan alla höll sin högerhand över hjärttrakten. Alla militärer, mest veteraner, gjorde i stället honnör vända mot flaggan.

Om man lyssnar noga, hör man en myndig röst befalla: "Sound to the colors!"

Litet svagare kan man efter en stund höra den stackars hornblåsande veteranen svara: "I just did the sound".

Notera den unge Abraham Lincoln bland övriga honoratiores på scenen. Han upprepade senare det berömda tal som han höll i Gettisburg under det amerikanska inbördeskriget, det för amerikaner så kända talet "Gettisburg Address".

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.