i-Padfråga

Jag chansar igen och ställer en fråga här. Den här gången hoppas jag på svar från någon (-gra) av de tusenden som säkert vet svaret.

Min fråga: Varför kommer bilder som jag skickar via e-mail i vår i-Pad fram upp och ner, när de öppnas i en "vanlig" dator?

För att göra frågan ännu svårare att svara på kan jag tillägga att de ibland kommer upp rättvända.

10 kommentarer

 1. Bobo

  Hej, har haft samma fundering. Så jag gjorde ett test nu på min Ipad. Om hemknappen var till höger när jag tog bilden så blev bilden rättvänd när jag mailade den, hade jag hemknappen till vänster när jag tog bilden, så blev bilden upp och ner när jag mailade iväg den.

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Bobo (2012-06-23 10:24)
  Tack – nu skall jag testa. En annan fråga: jag har lyckat låsa bilden så att den inte roterar längre. Nu skulle jag vilja få den att göra det igen, men kan inte klura ut hur.

 3. Bobo

  Hej, även där kanske jag kan hjälpa dig. 🙂 Har nämligen gjort samma sak själv.

  Om man går in i inställningar, och sedan allmänt. Där finns det en punkt som heter ”Sidoknappens funktion”
  Då kan man välja om sidoknappen ska göra att man låser roteringen, eller slår av ljudet.

  Ha en fortsatt trevlig midsommardag.

 4. Bobo

  Jo, det var lite knöligt att få bort.
  Men om du provar så här då. Gå in i inställningarna, och markera ”Lås rotering” För sidoknappen till höger och sedan till vänster, så borde det gå att få till. Det kommer upp ett roteringssymbol med ett hänglås i när man styr sidoknappen till höger, sedan så försvinner hänglåset när man styr den till vänster igen. Sedan kan man markera ljud av så riskerar man inte att låsa roteringen av misstag.

 5. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Bobo (2012-06-23 11:02)
  Tack än en gång. Nu är det fixat. Problemet med att bilder kommer upp upp och ner hos mottagarna kvarstår. Det tycks dock ha att göra med att PC-arna och Mackarna inte vill umgås fullt ut. Jag får hålla i-Paden upp och ner i fortsättningen. Då blir det rätt.

 6. Bobo

  Bara det blir rätt, så spelar det ju ingen roll om man håller Ipaden upp och ner eller rättvänt. Kul att roteringen fungerar igen. Ha en fortsatt skön sommar!

 7. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Bobo (2012-06-23 11:34)
  Skön sommar för dig och de dina önskar jag. Säkert har en och annan lärt sig något av vår kommunikation angående i-Paden, my latest and wonderful toy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.