Skryt?

På senare tid har jag mer och mer börjat fundera över begreppet "skryt". Kan verkligen detta vara något att fundera över, undrar nu säkert många?

Min slutsats av funderande är att det inte alls är så självklart, vad som menas med skryt.

När jag berättar något som jag varit med om, något som jag själv tycker är trevligt och spännande, skryter jag då? Om jag berättar om något som jag gjort och är stolt och glad över, skryter jag då. Jag har förstått att risken är väldigt stor att det uppfattas av många som skryt.

Samtidigt inbillar jag mig att det också uppfattas av andra som något trevligt och intressant att få ta del av. Kan det vara så, att mottagaren av min berättelse är den som själv avgör om det jag berättar är ett uttryck för skryt eller ej? Handlar det i dessa fall om vederbörandes allmänna inställning till mig som person spetsat med litet vanlig mänsklig avundsjuka?

Om nu mina små berättelser här bara uppfattas som skryt, hur kommer det sig då att så många trots detta läser inläggen?

Jag tänker i alla fall fortsätta på den inslagna vägen, nämligen att delge andra det jag upplevt och haft glädje av. För mig blir faktiskt delad glädje därmed dubblerad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.