Parkeringsavgift längs allmän väg?

I lördags hade jag förmånen att få följa med till Holmön och ta del av två av underhållningspassen där. Alldeles otroligt bra var det, men ändå vill jag klaga på en sak.

Ordentliga parkeringsplatser fanns naturligtvis inte till alla besökare. Den huvudsakliga parkeringen gjordes längs vägen. De flesta fick därigenom en bit att gå till färjeplatsen. Helt Ok med det, men…

Vad som även den här gången retade mig en aning var kravet att betala parkeringsavgift längs den skattefinansierade allmänna vägen.

När jag frågade en av funktionärerna, som uppgav sig vara en slag parkeringsvakt, om hur man överhuvudtaget har rätt att ta betalt, fick jag ett något underligt svar.

– Du måste ju förstå hur stort behov av pengar de olika engagerade idrottsföreningarna har.

Det var ju inte precis svar på min fråga! Han t.om. antydde något om man inte skulle vara så snål att man inte vill betala avgiften.

Jag  hänger alltså upp mig på det tveksamma att överhuvudtaget ta avgift längs vägen. Jag skulle med glädje frivilligt lämna ett belopp för att stödja de aktuella föreningarna och tycker därför att det borde vara så, även om man då kanske förlorar en och annan krona.

Frågan är alltså om vem som helst kan ta betalt av folk som parkerar längs en allmän väg?

5 kommentarer

 1. Peggy Sjöström

  Så längse som det tycks vara helt o.k. för idrottsföreningar att begära en parkeringsavgift på en allmänväg måste vi kanske prova att begära en ”sitt-avgift” på allmän bänkar på Rådhustorget i Umeå till förmånen av ”förening” Sjöström!

 2. Per Lundholm

  Det skall enligt överenskommelse vara en helt frivillig avgift! Och detta skall bilisten informeras om!
  /Pelle

 3. Christer Jilder

  Hej

  Avgiften skall vara frivillig och det skall framgå när de begär avgiften. Om det blivit fel så skall ni naturligtvis få tillbaka avgiften. Hör av er till mig om detta så ordnar vi det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.