Saftmajan

Det är alltid både kul och litet nervöst att prova på något nytt. Det gör jag nu.

I går plockade jag in 20 l röda vinbär. Själva jobbet var trevligt även om en geting inte gillade det jag gjorde utan kröp in i ärmen och stack mig.

Men vad sjutton skulle jag ha bären till? Att göra saft ligger kanske närmast till hands. Upp med Saftmajan från källaren, diska den, ringa en kvinnlig vän för att be om råd och sedan sätta igång. Sockret t.ex., skall det blandas med bären eller i saften efteråt var en fråga för mig.

Nu kokar vattnet och snart skall jag kolla vad som kommer ut ur slangen, men när vet jag att allt är klart för nästa laddning? Och vad sjutton skall jag göra av saften sedan. Några lämpliga flaskor för det har vi inte, inte än i alla fall. Undrar om det går att använda vanliga plastflaskor?

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.