Politikernas ”studiebesök”

 

Insändaren i dagens VK

Har tar Rolf Edholm upp ett av många exempel på något som fler borde reagera över. Politikernas studiebesök, eller vad man nu skall kalla dem, kostar en massa pengar och aldrig redogörs för nyttan av dem. 

Om man som "vanlig" medborgare kritiserar dem, blir man ofta mer eller mindre tydligt upplyst om att syftet med resorna och resultatet av dem ligger på ett för högt högt plan för oss. Så högt att vi som valt politikerna och även betalar för deras resor saknar förmåga att förstå.

Jag tycker som Rolf, att media borde kräva litet tydligare besked om vilken nytta besöken verkligen har och inte nöja sig så intetsägande svar som att …"resan kommer att göra bra nytta för vår kommun".

Alltså – "Vad då för nytta?"

3 kommentarer

  1. Peggy Sjöström

    Jag instämmer fullständigt med dig och förstås Rolf! Det som retar mig nästan mer är att maken eller makan till politikerna brukar följa med sådana ”studiebesök – antagligen helt gratis. Grrrr!

  2. bengan

    Vad jag vet var det bara tjänstemen som åkte till Barselona.Inga politker kolla innan ni skrivar är väl det minsta man kan begära
    Bengan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.