Socialnämndens direktiv

Av allt som skrivits om gamla som får dö ensamma på Umeå kommuns boenden har jag läst att så inte får ske enligt de direktiv som socialnämnden beslutat om.

Jag utgår från att socialnämnden verkligen menat allvar ned sådana direktiv och då också gjort dem möjliga att följa för ansvarig personal på de olika boendena.

Det vore därför intressant att få veta, när nämnden menar att döendeprocessen inleds och när alltså extra vak skall sättas in. Det finns som bekant en och annan sjukdom, som oundvikligen leder till döden på kortare eller längre sikt. Menar då nämnden att extra vak skall sättas samma dag som den diagnosen ställts?

Så länge ingen bemödar sig om att kommentera det jag nu tjatat om i ett par inlägg, uppfattar jag upprördheten som visats över hela det politiska spektrat som något av en storm i ett vattenglas.

Åtmintone en av Umeås toppolitiker har blivit över hövan uppmärksammad av olika media. HAN borde om någon också kunna kosta på sig en närmare precisering av när han egentligen menar att döden är nära och extra vak skall sättas in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.