Svenska kändisar i Minnesota

Vid genomgång av några gamla bilder fann jag en som väckte en hel del minnen.

För några år sedan gjorde vi vår vanliga "side-trip" från Michigan österut till Minnesota. I Minneapolis besökte vi the American Swedish institute. Redan i entren mötte vi en äldre kvinna, som länge försökte tala svenska med oss men som ganska snart gick över till engelska.

I ett av utställningsrummen fanns en mängd fotografier, förstorade och monterade inom glas och ram.

Bland de allra första jag såg var en bild av den för många välkända Arjeplogsbarnmorskan Siri Sundström. Hon förslöste min svärmor i hemmet, när vi förra fru kom till världen. För mig blev det naturligtvis en upplevelse som väcte alla möjliga känslor.

Den andra bilden, som jag minns särskilt väl var den med alla dessa svenska kändisar. Många av dem känner jag direkt igen och andra andra inte. Var så goda och titta litet närmare.

Dessa torde de flesta känna igen

"Skumissar" men ändå lätt ikännbara.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.