Överklagat byskolebeslut

Nu har jag tagit del av en överklagning hos Förvaltningsrätten i Västerbottens län gällande beslutet om nedläggning av byskolorna i Vännäs kommun. Fler sägs vara på väg.

Överklagningen består av fyra tätskrivna A4-sidor. De klagande har verkligen lagt ner stort arbete på att ange alla sina skäl till varför de tycker att beslutet skall upphävas. De yrkar också på att beslutet skall inhiberas, d.v.s. inte verkställas i väntan på ärendets avgörande.

Efter att mycket noggrant ha läst igenom deras skrivelse, väcks en viktig fråga hos mig. Jag utgår från att alla de fel och brister som anges utgör någon slags absolut sanningsenlig beskrivning av hur illa och fel ärendets skötts. Helt klart är det så sett med de klagandes ögon.

Även om det handlar om politiska beslut från kommunstyrelsens arbetsuttskott till kommunfullmäktige, finns tjänstemän med i bakgrunden.

Hur kommer det sig, att våra duktiga tjänstemän, som ju skall vara till stöd och hjälp för våra politiker i tolkningen av kommunalagen, låtit allt gå så käpprätt åt pipan enligt de klagandes uppfattning?

Har någon ansvarig tjänsteman ändå möjligen höjt ett varnande finger utan att bli lyssnad till under ärendets gång? Om verkligen den massiva kritik som tas upp i överklagningen är tillräckligt stark för att få fullmäktigebeslutet upphävt, är det nog inte bara våra politiker som har anledning ta sig en extra funderare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.