Viktigt om bilbesiktningen

För tre veckor sedan besiktade jag bilen. I dag kom en räkning!

Jag hade som vanligt betalt de 300 kronorna i förväg. När jag upptäckte att jag hade missat besiktningstiden, ringde jag Opus Bilprovning och fick en ny tid. Jag fick också ett positivt besked angående de inbetalda pengarna. "De ligger ju kvar i systemet, så dem förlorar du inte" var det besked jag fick.

Besiktningskvinnan meddelade att jag skulle få en räkning så småningom. Jag upplyste förstås henne om att hon hade fel.

I dag kom ändå en räkning, inte på 300 utan märkligt nog var den på 256 kronor. En stund tänkte jag betala den utan att "bråka", men gjorde det inte utan ringde Opus igen.

Utan några som helst diskussioner uppmanades jag att slänga räkningen! "Så är vårt system upplagt" sa man mig. 

6 kommentarer

 1. lf

  Men du KG jag har just sett rapport från USA och de svårigheter som Obama att få igenom en lag som begränsar innehav av vapen.
  Jag kan förstå att i Vilda Västern på 1800-hundra talet då var det legitimt att försvara sig.
  Men nu i ett land som anser sig som ett demokratins hemland,varför måste medborgare beväpna sig.
  Vad säger poliskåren.Har de gett upp?
  Är detta ett USA i förfall.
  Även om min kommentar inte tillhör denna blogg så vet jag att du har kanske mer information.
  Hur tänker folk i USA då barn i skolor skjuts ihjäl.
  Jag begär naturligtvis inte att du har svar på frågorna men du kanske har en synpunkt.

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till lf (2013-04-11 20:50)
  Det enda jag kan säga om detta med säkerhet är att någon väsentlig ändring av vapenlagarna i USA kommer det inte att bli så länge jag lever. Beklagligt är det.

 3. Bengt

  ”Viktigt” skriver du i din rubrik.Vet inte om jag håller med dig där.
  För övrigt anser jag att verkar vara en gnällig pensionär som verkar ha för lite att göra.Att man är 71 år och sitter och gnäller på de mesta i en blogg säger väl en del.

 4. Henry Landström

  Det är väl självklart att man skall betala för den tid man har bokat oavsett om man utnyttjar den eller inte. Detta gäller på de alla flesta ställen i samhället, tro det eller ej även i verksamhet som drivs av kommun, landstig och stat. Det begriper de alla flesta människor. Det är helt obegripligt att du inte begriper att besiktningsmannen/kvinnan måste dra in pengar till sin och administrativ personals lön i företaget samt lokalhyra mm ovsett om du behagar infinna dig eller ej. Jag förmodar att du som verkar ha datavana bokade din tid på internet, där står det klart och tydligt att man debiteras för bokad tiden även om man uteblir.

 5. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Henry Landström (2013-04-12 21:54)
  Bästa Henry Landström, nu är du den andra som kommenterar detta utan att ha förstått vad jag skrev. Snart tappar jag tror på att jag kan skriva begripligt.

  Det du säger är självklart, ÄR det ju inte för bilbesiktningsföretaget OPUS. Har du betalt en gång, så gäller detta ända tills dess du besiktat bilen, även om du missar det bokade tiden.

  Att man trots att skickar ut en räkning och kanske hoppas på att få betalt ännu en gång liknar ju närmast ett bedrägeriförsök även om man skyller det på ”systemet”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.