Döende björkar

De flesta torde se att detta är en björk. Vad hålen är torde dock inte vara känt för alla.

På vår tomt finns det tre björkar. En av dessa har dött och de två andra är döende. En jättestor tall har fått oss att beställa hjälp med att ta bort den. Vi har inte råd att anlita vår granne i Brån för jobbet. Annars skulle vi förstås ha gjort det. Han har visat sig besitta erforderlig kompetens

"Trädborttagningsgubbarna" har just varit här för en bedömning och för att lämna offert på jobbet. Vi har anlitat dem två gånger tidigare och vi vet därför hur professionella de är.

Genast pekade de på hålen som syns på bilden och kunde berätta att trädet var angripet av en sorts insekt, som utan nåder skall komma att döda trädet. Det som ser ut som en salva från ett finkalibrigt helautomatiskt vapen är alltså insekternas ingångshål.

Om några dagar är alltså det näst svenskaste här på Hampton Dr borta. Vi stannar dock än några veckor. Svensk musik kommer dock att ljuda i huset och nu även gitarrmusik eftersom Peggy skall köpa en begagnad gitarr.

600 dollar kommer det att kosta att bli av med träden, men då är de nertagna och även bortfraktade. Stubbarna är bortfrästa på ett snyggt sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.