Centertabbe stoppade folkomröstningen!

Det är nästan så att jag tycker synd om Centern i Vännäs nu. Genom ett förbiseende från deras sida, blir det ingen folkomröstning om byskolorna.

För att stoppa medborgarinitiativets önskan om folkomröstning behövdes 24 nej-röster. I det sista ärendet togs folkomröstningsfrågan upp. Strax innan det var dags för omröstning lämnade en av C-ledamöterna sammanträdet och en ersättare tog hennes plats utan ordföranden uppmärksammades.

När han till sist blev det, meddelade han att förutsättningarna nu hade ändrats inför omröstningen. Den ersättare som avlöste ledamoten som lämnade sammanträdet, saknade rätt att besluta i just det ärendet utan först i det som kom därefter. Men det var som sagt sista ärendet på föredragningslistan.

Centern saknade därmed en ja-röst och utgången blev därför 23 nej-röster, som alltså var precis vad som behövdes för att stoppa folkomröstningen.

Tro’t den som vill, men jag tycker faktiskt också synd om alla som samlat namn och på annat sätt arbetat för att få till stånd en folkomröstning. Det gör jag samtidigt som jag är glad över att folkomröstningen stoppades.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.