Överklagning på väg?

Än är det tydligen inte helt klart vad som skall hända med folkomröstningen.

Ulf Eriksson (C) har funnit något som gör att en överklagning bör övervägas. Han har konstaterat att det i paragraf 16 i arbetsordningen för kommunfullmäktige står, att det är ordförande som bestämmer ifall ersättaren får gå in och ersätta den ordinarie ledamoten under pågående ärende. Han menar att det i arbetsordningen även framgår att ordföranden har möjlighet att sätta in ersättaren på ordinarie plats om särskilda skäl föreligger (enligt Västerbottensnytt).

Säkert är det så, men frågan är om det verkligen kan anses vara ett ”särskilt skäl”att lämna sammanträdet för att kunna vara med på ett annat sammanträde.

Intressant måste det också vara om man kan överklaga ett beslut som ordföranden INTE fattade, nämligen att bedöma att särskilt skäl verkligen förelåg och seedan göra ersättaren beslutsmässig.

5 kommentarer

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Någonstans läste jag att det var anledningen till att hon lämnade Kf. Hon sa det själv och dessutom att det var ett sammanträde som hon hade skjutit upp redan engång.

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Ett annat ”möte”, om jag skall vara korrekt, som ju förstås inte absolut behöver vara ett sammanträde. Hon säger det själv i torsdagens Folkbladet.

 1. Monica Wahlström

  Ja, hur skulle överklagandet vara? Om centerledamoten hade anfört särskilda skäl, och detta nekats av Lars Lilja, då kan jag verkligen förstå och dessutom stå bakom ett överklagande, då jag inte sett något angående specificering av särskilda skäl (inte heller letat så noga…men…). Men när så inte var fallet?

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Så ser jag det också. Hennes skäl till att gå tillkännagavs inte för ordföranden, vilket ju måste ha varit en förutsättning för honom att bedöma huruivida skälet var ett ”särskilt” sådant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.