Kan inte lämna frågan…

Det må vara tröttsamt för de ointresserade att ta del av mina funderingar kring byskolefrågan. Dessvärre kan jag inte släppa den.

Centern ”överväger” alltså att överklaga beslutet. Det halmstrå man griper efter är det som sägs i fullmäktiges reglemente om möjligheten att trots allt låta en ersättare som går in under ett ärendes behandling vara med i beslutet. Under sammanträdet gjordes ingen bedömning, inte öppet i alla fall, om skäl fanns för att tillåta det. ”Normalfallet” tillämpades och ersättaren fick inte vara med i den omröstning som krävdes för beslut.

Vad jag funderar på nu är vad som händer om beslutet överklagas och Förvaltningsrätten ger de klagande rätt och då förmodligen också upphäver beslutet om folkomröstningen.

Då måste väl frågan tas upp igen i fullmäktige, knappast i ett extra sådant utan i ett ordinarie samamnträde till hösten.

Är Centern verkligen så ivrig att löpa linan ut att man vill föra upp frågan än en gång i kommunfullmäktige? Skulle man då rösta för att en folkomröstning skall hållas, hamnar folkomröstningen ännu längre fram i tiden och det blir ännu mera otänkbart att starta om skolorna, om nu utfallet skulle önska det och fullmäktige skulle följa det rådet.

Fortsättning följer…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.