Gubbsjuka?

IMG_0766

Här provkör jag MC:n och fick nyss en vänlig fråga från sonen i Åkersberga, om hjälmkravet inte gäller även för 72-åringar,

Någon typ av akut insjuknande i gubbsjuka måste detta vara. Och dessutom en insikt om att det finns olika sorters gubbsjuka, alltså inte bara prostatahypertoni och den där andra ni vet…

Helt plötsligt fick jag för mig att jag skulle provstarta min gamla Honda CB 400N, som vilat i garaget i nästan två år nu. ”Gör det du Kalle”, rådde mig min förstående fru, som var i full färd med förberedelser inför middagen i afton med syster och svåger.

Batteriet hade underhållsladdat hela vintern med en tanke att registrera MC:n i sommar. Dock kändes det mer och mindre troligt att så skulle ske. Men nu känns det på annat sätt.

Trots den långa vilan startade Hondan på andra försöket. Den här gången visste jag att jag måste tömma förgasaren på gammal ”nattstånden” bensin, för att den skulle starta. Jag erinrar mig att det var något jag inte visste efter det första vinterupphållet och blev då tvungen att ringa verkstaden för att få råd.

Naturligt blev jag tvungen att provköra den också och fann då att det vara lika roligt nu, som det var den dag jag just hade köpt den. Då var jag 42 år gammal och nu är jag alltså 72 år ung. Nu beror allt på hur svårt det blir att få MC:en besiktigad och lagligen körklar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.