Märkligt ointresse

Det förvånar mig hur stort ointresset förefaller vara, när det gäller den viktiga funktionen som god man och förvaltare. Inte en enda kommentar fick mitt inlägg i frågan i går.

Väldigt många människor i landet har satts under godmans- eller förvaltarskap. Detta berör förstås dem i första hand men också deras anhöriga. Personerna själva förstår ofta in vad det handlar om men det bör deras anhöriga göra.

Överförmyndarförvaltningar är den myndighet som skall se till att allt sköts på rätt sätt. I ärendet med den inlåsta 72-åringen framgår tydligt att den myndigheten i Stockholm tar för lätt på sitt myndighetsansvar. Av tidningscitatet, som jag utgår från är korrekt, eftersom som ingen ansvarig tagit avstånd från det, väljer man att vältra över ansvaret på godemannen.

Jag tror mig veta att det kan vara svårt för myndigheten att hitta personer som med så dåliga ekonomiska förhållanden som råder för uppdragen att ta på sig dem. Att i ett sådant läge välja att överösa enstaka gode män med alldeles för många uppdrag måste vara fel väg att gå.

I stället borde man anstränga sig med att förbättra förhållandena för oss gode män och förvaltare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.