Värvningsförsök

Häromdagen läste jag en  mycket välskriven insändare om en aktuell Vännäsfråga i VK. Det var inte bara välskriven utan också innehållsmässigt mycket bra.

I dag ringde jag den som skrivit insändaren, dels för att berömma det han hade skrivit men också för att försöka få honom att börja blogga i VK. Jag känner honom väldigt ytligt men har förstått att hans intresse kvarstår även efter det att han lämnade kommunalpolitiken.

En fråga som jag tänkt ställa var förstås om han har tillgång till dator och internet. Den behövde jag inte ställa eftersom han innan jag ställde den berättade att han brukar läsa mina blogginlägg.

Jo, han hade nog övervägt att börja blogga med kände sig för gammal för att göra det, även om intresset för samhällsfrågor aldrig tycktes vilja lämna honom.

Jag har upplevt honom vara ungefär i min ålder, d.v.s. rätt så gammal. När han så berättade att han är hela 86 år gammal, blev jag både överraskad och imponerad. Han hade just kommit hem från en cykeltur. Min fru och jag hade strax innan samtalet konstaterat att det nog är i kyligaste laget för att ta en cykeltur i dag!

Det måste ha varit en kännbar förlust för Folkpartiet i Vännäs den dag mannen i fråga inte längre ställde upp på nya uppdrag.

Nu ser jag fram emot att mitt försök att värva honom som bloggare lyckas.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.