Munhålan som strömkälla?

Just nu har jag en provisorisk krona insatt i munnen i väntan på att den ordinarie skall bli klar och insatt. Nu har ett underligt fenomen uppstått.

Kronan ser ut att vara av stål. Efter en vecka fick jag märkliga förnimmelser från den. Det händer när jag äter och när jag är där med tungan. Dock inte alltid. Jag inbillar nu mig att en galvanisk ström alstras där. Tanden är granne med en tand som har en gammal amalgamlagning. Tar jag på den med tungan känns det ungeför som när man testar strömmen på ett batteri med tungan.

Ge mig en sälig förklaring till detta alla ni som vet mer om såväl galvanisk ström som tandläkarkonsten!

En kommentar

  1. RWR

    Prata med din tandläkare! Se till att den krona som sätts in är helkeramik. Det är en minimal prisskillnad och metall i munnen tillhör gårdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.