Oacceptabel prisskillnad COOP!

Cookies

Jag har kunnat notera, att vissa saker är dyrare på lilla Konsum i Vännäsby än vad de är på stora Konsum i Vännäs. Hela tiden har jag haft svårt att förstå varför det är så.

Visserligen inser jag att stora Konsum säkert får en slags mängdrabatt, när man där gör sina beställningar. Men att inte lilla Konsum i Vännäsby kan få samma rabatt är svårt för mig att förstå eftersom de ju tillhör samma företag. De kanske t.o.m. kunde göra sina beställningar genom stora Konsum och därmed få samma mängdrabatt.

I dag såg jag en prisskillnad som är totalt oacceptabel. Kakorna på bilden kostar fem kronor (5:-) i Vännäs men hela sexton och femti (16:50:-) i Vännäsby! Jag skulle gärna vilja få någon ansvarig person centralt placerad inom COOP att förklara och kanske t.o.m. försvara den prisskillnanden. En prisskillnad på över 300 % kan väl ändå ingen försvara, eller kan de trots allt göra det?

Om det är lika stora prisskillnader mellan andra varor, kanske det rent av lönar sig att åka till Vännäs och trots att det nu är litet längre dit än förr.

2 kommentarer

 1. Elin Bäckman

  Hej!

  De kakor du nämner kostar normalt 16:50 även på Coop Konsum i Vännäs. Coop Konsum i Vännäs har tillfälligt haft ett kampanjpris på 5 kr per förpackning, något våra butiker ofta gör när bäst före-datum börjar närma sig, eller som en egen aktivitet för sina kunder. Vi har prisskillnader mellan små och stora butiker, men inte i den storleksordningen. Har du fler frågor är du välkommen att maila info@coopnord.se eller kontakta din butik!

  Hälsningar Elin Bäckman, kommunikationschef Coop Nord

 2. lf

  Jag håller med dig till vissa delar.Men Coop lever på en alltmer hårdnande marknad.
  Det är ju självklart att det är billigare i storköp.
  Du kan ju fråga ICA hur de gör i denna fråga?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.