Politiker i bloggtävling

Vk har gett möjlighet att rösta på den bästa politikerbloggaren. Man har även kartlagt hur Umeåpolitikerna använder sig av sociala media som t.ex. VK-bloggen. Herrarna Holmlund och Ågren toppar listan över flitigt bloggande.

För mig är dock en bra politikerbloggare en person som inte bara skriver många blogginlägg, utan också publicerar kommentarer och även besvarar dessa i de fall de innehåller frågor.

Den senaste tiden har gjort det alldeles klart för mig att de båda herrarna från S och M verkligen inte är några föredömen för politiker som använda blogginstrumentet som ett led i sin demokratiska roll. Tvärtom visar de med sitt nonchalanta sätt att hantera sin väljare, att de saknar förståelse för vad som menas med representativ demokrati.

De tar inte in negativa kommentarer och om de gör det bryr de sig inte om att svara på de frågor som kommentaren tar upp. I ett tidigare blogginlägg ger jag ett exempel på Holmlunds totala brist på insikt om att han faktiskt snart måste svara på frågor i det omskrivna tillsättningsärendet.

Både Ågren och Holmlund är ”duktiga” på att blogga om en mängd för genomsnittsväljaren tämligen ointressanta ämnen och händelser. På de vinner de dock inget pris som bästa bloggare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.