Intressant VK-reportage

I dag har jag tagit del av VK:s undersökning av umeåpolitikernas aktivitet ute på sociala medier. Jag inser hur mycket arbete som måste ligga bakom det reportaget och har tacksamt tagit del av det.

Redan igår kväll lämnade jag mina synpunkter, knappast överraskande för någon som följer mina blogginlägg, på vad jag tycker om politikernas insatser på VK-bloggen. Om dessa tycker jag definitivt illa.

Politikerna använder huvudsakligen bloggen som en megafon, där de stolt framhåller hur bra saker de gör och gjort. Ågren gör det dessutom ofta när han vill göra folk uppmärksam på i vilka andra medier han uppträder i ord och bild. Lyssnar till mottagarna av deras blogginsatser gör de måhända, men mer blir det ofta alltså inte.

Jag inser att jag nog tröttar ut mina läsare om jag än en gång hänvisar till den totala tystnaden från de bloggande politikerna, när det gäller den omtalade tjänstetillsättningen.Jag gör det ändå och kommer att fortsätta med det.

VK:s reportage är mycket bra och omfattande. Jag tycker ändå att reportaget borde ha tagit upp den viktiga frågan hur politikerna lyckats eller misslyckats med kommunikationen med sina väljare via sitt bloggande. Det är naturligtvis svårt, faktiskt helt omöjligt, att berätta om kommentarer till blogginlägg som inte publiceras. Däremot är det helt möjligt att undersöka i vilken utsträckning som publicerade kommentarer fått något svar av bloggförfattaren.

Men vem vet, kanske VK fortsätter sin undersökning av bloggande politikers sätt att använda det fina bloggmediet.

7 kommentarer

 1. Nisse

  Hej Karl-Gustav!
  Det är berömvärt att du inte ger upp om den famösa tjänstetillsättningen! Det visar bara att s och m hjälper varandra lokalt och det ska vi minnas när valet kommer!

 2. Näthat?

  Ågren skriver på sin blogg om näthat och anonyma kommentarer.

  När Ågren får bestämma har ingen rätt att tycka något utan att riskera bestraffning?

  Här i Umeå dras det ner tjänster men politikerna och deras släkt glider i gräddfil.

  KG du gör ett bra jobb på din blogg hoppas du orkar fortsätta trots
  Ågrens hätska angrepp på det fria ordet

  Att det skulle vara förtal att ifrågasätta en ytterst tveksam möjligen olaglig tjänstetillsättning
  blir ju totalt absurt.

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Tack för stödet! Någon antydde i en tidigare kommentar att Ågrens inlägg om näthat även skulle inkludera det jag hållit på med i det här ärendet, men det kan han väl ändå inte mena att det är. Han måste väl syfta på något annat?

 3. Molly

  Ågren tycker, att näthat =sanningen kommer fram! Det finns inga lögner bakom någons inlägg. Allt vad folk har skrivit här, är sant!

  • Nisse

   Molly! Det är jätteviktigt att våra förtroendevalda kommunalråd tål en granskning av det de gör, samtidigt som de är avlönade med våra skattemedel. De måste tåla dagsljuset annars är det lika bra att de avgår. Och många har goda avgångsvederlag i miljonklassen.

 4. Det brinner i Umeå!

  Brandkåren i Umeå minskas men Moderata kommunalrådets fru får toppjobb.
  Väljarna undrar vilken uppgörelse som Ågren gjort med S för att den sparkade frun skulle få ett jobb?

  Om det nu var så att hon gjorde ett bra arbete i Vännäs men några enkla samtal säger motsatsen. Det var nog inte så svårt för politikerna i Vännäs att fatta beslutet att avsluta tjänsten?

 5. Besparingar?

  Andreas Lundgren bloggar om budgetförhandlingar och effekterna det kan få på brandkår.

  http://blogg.vk.se/lundgren/2013/11/15/brandkarens-framtid/

  Men ingen tycker att det är märkligt att anställa ÅÅW bara för att hon ska ha ett jobb.

  Tydligen är det ett samarbete mellan S M och dom tänker tiga ihjäl väljarna i denna fråga

  Många bäckar små måste det ju vara för minska skadorna för medborgarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.