Amerikanskt hundbajs

Det ”hemlösa” hudbajset i Umeå påminde mig om en händelse i USA för några år sedan. Det som först var riktigt olustigt blev riktigt lustigt till slut, för mig i vart fall.

Vi besökte några vänner och när vi gick runt i deras trädgård råkade jag trampa på något, som inte var särskilt lustigt att trampa på, nämligen en ordentlig hög som hunden i huset hade lämnat efter sig i det långa gräset.

Jag hade sandaler. Vid husväggen fanns en vattenslang och en slags borste, som jag tilläts använda för det behov av rengöring som hade uppstått. Efter en noggrann sådan med borste och rinnande vatten fanns inte längre något kvar av hundbajset – åtminstone inget man kunde se genom en okulärbesiktning.  Luktade på skosulan gjorde jag dock inte…

Efter det besöket åkte till andra bekanta. De bor i ett stort, fint hus och de hade vid tillfället tre katter. Skor tar man inte av sig när man hälsar på någon i USA. Sandalerna fick därför vara på.

Efter en stund kom husets katter fram till mig ivrigt nosande på min ena fot. Jag försökte avleda dem genom att vänligt småprata med dem, men foten var det enda som de var intresserade av. Värdfolket tittade roat på men troligen utan att kunna ana att det inte var jag som var intressant för katterna utan att det var de kvarvarande molekylerna av hundskiten som fångade deras intresse. De antog nog bara att jag var en stor kattälskare liksom de själva var. Katter lär ska känna på sig sådant sägs det ju.

Sens moral: Tro aldrig att du kan tvätta bort hundbajs så väl, att inte katter ändå kommer att känna ”doften” av det!

En kommentar

  1. lf

    Ja,eftersom Holmlund inte har stake nog att bemöta kommentarer så hoppas jag att din blogg står öppen.
    Jag funderar,håller Umeå på att bli en skitkommun? Här pratas om skit hit och dit.Hundbajsfrågan är enligt Holmlund en skitsak.Medborgares kommentarer på bloggen är skitsnack.
    Att man 2014 får den debatten är inte bra.
    Min del i debatten har varit att jag har efterfrågat vilka anställningsprinciper som gäller vid anställningar av tjänster inom kommunen. Kan det vara en så komplicerad fråga. Har någon annan medborgare fått svar så ge gärna förklaringen på bloggen.
    Varför jag ser det så viktigt är ju att kommunen ger de som söker till Umeå kommun klara besked vad som gäller.
    Vad som oroar mig mest är att ingen i det kommunala etablissemanget kan svara på frågan.
    Sen kan man ju notera att det råder ingen debatt mellan majoriteten och oppositionen på senare tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.