Umeåpolitikers misstag

Politikerna i Umeå misstar sig storligen, om de tror sig kunna fortsätta att negligera frågor kring tillsättandet av omvärldsstrateg. Valet närmar sig och i allt man inför det kommer att ta upp, borde också denna fråga ges litet utrymme.

Hur säkra de än må vara på att tillsättningsbeslutet är till 100 % riktigt och den man valt är den enda tänkbara, borde man ändå kunna säga något om hur man nu skall göra när provanställningstiden gått ut. Före 1 maj torde förmodligen förvaltningsrätten ha avgjort ärendet. Om domen/avgörandet där går klaganden emot och ärendet överklagas igen, kommer man ändå att låta visstidsanställningen övergå till en tillsvidareanställning?

Att förvaltningsrättens avgörande dröjer så här länge är underligt och min gissning att det har med arbetsbelastningen där att göra, är kanske felaktig. Skriftväxligen i ärendet var nämligen klar redan i november. Att rätten sedan skall behöva mer än tre månader för att avgöra ärendet, är att svårt att förstå. Det borde inte minst vara svårt att förstå för Umeå kommun, som ju anser att ärendets hantering varit helt vattentätt och skötts helt enligt gällande lag, förordningar och interna rutiner.

Jag väljer nu att ge spridning åt en kommentar till mitt förra blogginlägg i detta ärende:

”Jag tror inte att ärendet inte behandlats pga att förvaltningsrätten haft alltför stor arbetsbörda, utan kan tänka mig andra förklaringar. Men, i rimlighetens namn, kan hon väl inte erhålla tillsvidareanställning innan rätten har avgjort om hennes anställning över huvud är legal? Och, inom parentes, varför är samtliga politiker i Umeå så tysta i ärendet fortfarande?”

 
 
 
0

6 kommentarer

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Tyvärr är vi många som uppfattar det som just detta, alltså inget annat än mygel. Så kommer det vara åtminstone tills dess att ansvaraiga politiker tar bladet ur munnen och på ett övertygat sätt visar på motsatsen.

 1. Berit

  Lassa Jacobsson som numera är hudflängd av Holmlund kanske kan komma ut ur garderoben och ha synpunkter på detta olustiga ärende. Han sitter ju även i Umeå kommuns personalutskott. Efter Holmlunds utfall finns ju inga som helst skäl att hålla tyst om detta. Det finns ju röster att hämta!

  • lf

   Jag försökte också under lång tid få förklaring hur rekryteringen gått till.
   Jag försökte till och med vädja till högsta chefen (Lennart Holmlund) om en förklaring.
   Vad fick jag för svar. Jo han började med att lämna ut min mailadress sen sa han att jag pratade en massa skit och jag inte hade en aning om hur rekryteringar i Umeå går till.
   Så svarar en ledande politiker en medborgare som i hela sitt liv varit socialdemokrat

 2. Molly

  Som vi alla kan se i hennes Twitter: det är kul , att lära…, lyssna kunniga människor…..! Hon delar bilder från tillfällen, var finns kunniga människor. Den här metoden ger den kännslan till läsarna, att hon själv kan. Det är stor fel. Hon kan endast IKSU o belysningen !

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Märkligt att hon inte också i VK-bloggen nerättar om sitt fantastiska liv som motionerande omvärldsstrateg, som numera också kan cykla till jobbet. Kanske är hon också på jobbet ”ute och cyklar”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.