”Statskuppen” I Sverige

Detta har jag tagit rakt av från en inlägg i Facebook, eftersom jag tycker att fler bör läsa och begrunda.

På Välfärdskonferensen nyligen genomfördes ett seminarium med rubriken ”Den tysta statskuppen – så genomfördes privatiseringarna av vård, skola och omsorg”

”Trots att 80 % av medborgarna inte vill ha en privatiserad omsorg, skola och vård, har alliansen ändå lyckats genomdriva detta utan större motstånd. Denna ”statskupp i det tysta” (Dan Josefsson) har varit möjlig enbart genom att alliansen oerhört skickligt dolt sina verkliga värderingar, och på ytan bekänt sig till de v…ärderingar som en majoritet står för. Att värderingar har en oerhörd sprängkraft visas inte minst av att Carema på 4 månader förvandlades från ett affischnamn för borgerligheten till en symbol för vanvård av åldringar.

På seminariet kommer vi att prata om värderingar, vilken roll de spelar, och hur vi kan arbeta med värderingar som grund för att återuppbygga ett samhälle byggt på solidaritet och jämlikhet. Hittills har ”vårt sätt att bemöta högervridningen har varit katastrofalt. I stället för att ta strid för våra värden har vi försökt anpassa oss till deras” (George Monbiot, kolumnist i The Guardian).

Presentationen kan hämtas på http://www.neana.se/dtk.ppsx

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.