Ynkligt Riedl!

I dag publicerar VK ett debattinlägg av Anders Sjölund. I inlägget hävdar han att Umeå saknar opposition, eftersom S och M samarbetar så starkt att det är svårt att se vad som skikljer dem åt.

Riksdagsmannen Edward Riedl (M) skriver direkt ett blogginlägg och med det visar han att inte alls förstått det anmärkningsvärda som Sjölund tar upp i sitt debattinlägg. I stället försöker han ge bilden av att Sjölund ingenting begriper av dagens s.k. nya moderater och hur de arbetar. Han vill att vi skall förstå att Sjölund som var aktiv för några år sedan nu saknar förmåga att analysera det politiska spelet i Umeå.

Jag tror dock att han gör det. Andra moderater har i förtroende sagt samma sak till mig om det intima samarbete som M och S har ”under täcket” höll jag så när på att skriva – och skrev det också.

Det ynkliga av Riedl är att han i sitt inlägg inte tar upp viktiga frågor, där M och S varit av motsatta uppfattningar. I stället väljer han att mer eller mindre omyndigförklara Sjölund eftersom han ju bara är en röst från de gamla moderaterna.

Läs Riedls inlägg, så märker ni att han totalt har missat det för både M och S mycket besvärande huvudinnehållet i Anders Sjölunds debattinlägg. Naturligt har han inte missat det, men upptäcker att han inte kan gå emot det, eftersom det bygger på faktiska förhållanden.

Sjölund har också, liksom många av oss, noterat hur ofta ”oppositionen” (= A Ågren) berättar om böcker han läser och hur duktig han är på att motionera. Jag undrar om han som ett utslag av Umeandan lånar ut sina böcker till Holmlund. Sådant sysslade förmodligen inte de gamla moderaterna med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.