Lågprisflyg i USA

Ticket

Efter att ha sett att flygpriset för oss tur och retur till Phoenix, Arizona, hade ökat nästan från dag till dag, bokade min fru till sist biljetter hos allegiant (som skriver sitt namn med liten begynnelsebokstav). Det var det billigaste bolaget hon kunde finna, men…

Det visade sig till sist att detta lågprisbolag hade massor av extra avgifter, som för oss är svåra att utan vidare acceptera, även om det nu inte finns något annat val än att just acceptera dem.

Vi reser med en liten kabinväska och en mindre resväska. Avgiften för kabinväskan är nära 200 kronor och för resväskan ca 325 kronor. Än vet vi inte säkert om de priserna gäller även för återresan.

Ca 377 kronor kostade det att välja sittplatser och om vi inte gjort det i förväg, skulle vi ända ha fått betala för dem vid incheckningen, så vitt jag kunnat läsa mig till. ”Conveniance fee” på hela 240 kronor är kostnaden som bolaget behöver ta ut för att processa kreditkortsbetalningen (The convenience fee is a fee assessed to cover the cost of credit card processing).

Man tar t.o.m. ca 65 kronor för något som benämns ”911 Security”. Vad ”PFC” står för har vi än inte lyckats lista ut.

Även om vi retar oss på dessa delvis oväntade extraavgifter, ser vi självfallet fram emot årets s.k. side trip till Arizona.

2 kommentarer

  1. Peggy Sjöström

    Det som är ännu mer irriterande om ”convenience fee” är att USAs betalkortsystem fungerar inte med våra betalkort från Sverige. Så, jag blev tvungen att påstå att vårt betalkort var ett creditkort – fast betalningen gick igenom på en gång som vanligt. Grrr!

  2. lf

    Ja hej KG jag förstår att ni lämnar Sverige för det stora landet i väster där din fru har sina rötter.
    Men jag kan inte undgå att ta upp din belysning av de politiska spel som nog vanliga människor inte har en aning om.
    Vad vet vi om hur man anställde en omvärldsstrateg i Umeå kommun.Ingen politiker har framträtt.
    Ingen tjänsteman har belyst frågan.
    Vi vanliga medborgare i Umeå kommun får väl anse att det angår inte oss.

    KG ha en trevlig semester och ägna dig annat än ”skitprat”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.