Matbrödsproblem

Nu är det länge sedan jag skrev ett blogginlägg, och trots att det funnits viktiga saker att skriva om, Maud Olofssons bedrövliga framträdande i Aktuellt t.ex., har inget av dem varit viktigt nog för mig att blogga om.

Men så i dag inser jag plötsligt hur viktigt det är att informera världen om det jätteproblem vi f.n. brottas med där vi nu är, i Michigan närmare bestämt. Vi klarar oss dock hjälpligt och torde nog också göra det under de återstående dryga fyra veckorna här.

Vad jag syftar på är tillgången på matbröd. Hederligt hårdbröd a la det som säljs på t.ex. Konsum i Vännäsby finns inte. Mjukt bröd finns det flera hyllmetrar av, där vi handlar vår mat. Problemet är dock att det just är så himla mjukt. Än har vi inte hittat något bröd, som pallar ens för trycket som uppstår när man försiktigt brer ut smör eller liknande på det.

Jag överdriver inte särskilt mycket – men kanske litet – när jag påstår att en normallång limpa utan vidare kan pressas ihop, så att den blir hälften så lång – eller hälften så hög. Köper man en sådan betalar man helt klart för en massa luft.

Nu har vi bestämt att köpa en av dessa supermjuka limpor, pressa ihop den och sedan återkomma med bildbevis. Efter färsöket behöver vi ju inte slänga bort limpskivorna. Kanske kan de efteråt ätas som små pannkakor men förstås med en för pannkakor annorlunda smak.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.