Vännäs-V på alerten

Endast Vänsterpartiet i Vännäs ser det principiellt viktiga i den kraftiga höjningen av kommunalrådets arvode genom att i Facebook tala om hur de kommer att ställa sig till förslaget som skall behandlas på måndag.

Övriga partier väljer att hålla inne sin syn på frågan. Centerpartiet verkar tycka att höjningen är Ok, bara den inte ökar kommunens totala kostnad för arvoden.

Mer än så här har jag inte kunnat utröna genom att läsa VK online samt att följa Facebook. Jag liksom andra som följer ärendet får av allt att döma vänta tills efter måndagens sammanträde.

2 kommentarer

  1. Katarina Hampusson

    Hej Kalle,
    jag har också noterat Vänsterpartiets ställningstagande däremot har jag inte samma uppfattning som dig angående Centerpartiet. Det jag läst i artikeln i VK tycker jag är en tydlig yttring mot förslaget.
    Utöver detta har jag lyckats få fram att Miljöpartiet tycker att den föreslagna höjningen är för hastig och för stor. Vad det betyder kommer antagligen att framgå av Kommunstyrelsens protokoll.

    Inga andra partier har yttrat sig, kanske vill man se vart vindarna blåser?

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Hej Katarina!
      Detta läste jag i VK-artikeln: ”Ulf Eriksson (C), oppositionsråd i Vännäs kommer att protestera om det nya reglementet innebär en fördyring för kommunen.” För mig går det bara att förstå på ett sätt, C kommer bara att protestera, om förslaget innebär en fördyring, ellr hur?

      Och det gör det kanske inte om man drar ner på oppositionsrådets tjänstgöringstid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.