Vännäsarvodena

Det är inte helt lätt att så här från andra sidan av Atlanten riktigt förstå, hur det gick till när den politiska majoriteten inte fick igenom förslaget från personalutskottet om höjda förtroendemannanarvoden.

Nu har läst tre blogginlägg i frågan skrivna av politiker från olika partier, men blir ändå inte riktigt klok på hur det gick till. Partiet som jag trodde skulle vara med och även ha ett viktigt inflytande på frågan var inte där, Vänsterpartiet alltså. Varför, undrar jag.

Centerpartiet insåg tydligen till sist att förlaget inte kunde genomföras utan ökade kostnader för kommunen och gick därför emot det. Det var precis vad Ulf Eriksson skulle göra i det läget enligt vad han sa i intervjun i VK häromdagen.

Bäst är det kanske fär partierna, om man inte direkt kan peka ut vilka partier de var som var för respektive emot. Viktigast är dock att det rådande politikerföraktet inte fick den ytterligare näring, som det onekligen skulle ha fått, om dessa hutlösa arvodesökningar skulle ha blivit ett faktum.

Nu återstår förstås kommunfullmäktige. Jag hoppas man innan dess har hunnit trimma in mikrofonerna så att det blir ett bättre ljud på webbsändningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.