”Lögner” i Vännäspolitiken

När politiker beskyller varandra för lögner, är det inte alltid så lätt att förstå vad som är lögn och vad som bara är olika tolkningar av politiska skeenden.

Ulf Eriksson (C) har under rubriken ”Sonja E (s) sprider lögner” skrivit ett långt inlägg, i vilket jag inte direkt kan hitta det som han anser vara lögn från hennes sida. Inlägget handlar nästan enbart om det han tycker S gjort fel när det gäller sättet att använda kommunens pengar.

Ingenting hittar jag heller som motsäger Sonja E:s påstående att Socialdemokraterna har gjort och fortsätter att arbeta för en minskning av antalet delade turer. När jag läste Ulf E:s rubrik, var min första tanke att det var ”lögnen” som han ansåg henne sprida.

Apropå delade turer, finns en aspekt i sammanhanget, som jag hittills inte sett någon ta upp, nämligen anledningen till att de har funnits i alla tider inom vården och sannolikt också kommer att göra det i någon omfattning även i fortsättningen.

Alla arbetsgivare utan undantag, vill ha sin personal under dagen, när den bäst behövs. I de flesta delarna av kommunens äldreomsorg är morgnar och kvällar de mest arbetsintensiva, emedan motsatsen råder mitt på dagen. Självklart skulle samma personaltäthet då som på morgnar och kvällar ge tid som man ofta saknar, som t.ex. mer aktiviteter för de boende/hjälpmottagarna i hemtjänsten o.s.v. Den ökade kostnaden ligger alltså i att ha i stort samma bemanning under dagen oberoende av arbetsbelastning.

Men till sist Ulf E, vari består det lögner som du anser Sonja E sprida?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.