Smetanas försvar

Smetana (KD) gör så gott han kan för att blanda bort korten och och försöker öka värdet av alliansöverenskommelsen om äldreboendet. Som en riktig politiker, och det är han ju, undviker han det riktigt besvärliga synpunkten i mitt inlägg, nämligen delen om kommunernas rätt att öppna sina särskilda boenden för precis vem de vill.

På grund av platsbrist krävs det en biståndsbedömning och beslut enligt socialtjänstlagen för att få plats i särskilt boende. Duktiga KD har nu fått alliansen att göra det möjligt att låta folk flytta in utan biståndsbedömning. Här slår man alltså in öppna dörrar och på köpet ger man hela sitt engagemang i frågan ett löjets skimmer.  Att hävda att det är ett bra resultat av KD:s politik är väl ändå ett försök att vinna röster genom en ren och skär bluff?

Att sedan KD lyckats få alliansen med på en liten del av sina ideer är inte alls konstigt eller något att yvas över. Alliansen vill till varje pris att inget av dess mindre partier skall åka ut ur riksdagen. Vad förslag de än nu har lanserat i olika frågor, så kommer av den anledningen de andra allianspartierna att stödja dem i någon omfattning. Man vill naturligt ge bilden av en allians som är enig om allt – åtminstone lite grand.

En sak som bekymrar mig en aning är att jag inte lyckas uttrycka mig tillräckligt klart så att även den gode Smetana förstår vad jag skriver. Att han medvetet förvrängar mina tankar vill jag helst inte tro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.