Monica W frågar – och svarar

Än en gång känner jag mig hedrad av att se mitt namn i rubriken på ett blogginlägg. Än mer hedrad blir jag, när jag läser inlägget och inser vad jag betyder för Monica.

Innan jag försöker svara på frågan om varför jag legat lågt, måste jag förstås först notera att Monica i sin rubrik frågar OM jag ligger lågt och sedan i själva inlägget på punkt efter punkt konstatterar att jag faktiskt gör det.

Men visst stämmer det. Jag har inte haft många inlägg med politiskt innehåll. Några har det dock varit, men inte många.

Det betyder inte att jag inte följt vad som händer och vad olika vännäspolitiker bloggat om. Särskilt många av våra politiker som bloggat har det inte varit. Jag tror att jag nästan har kunnat räkna dem på ena handens fingrar. Många fingrar från den andra handen behövs definitivt inte. Många av inläggen har tvivelsutan haft mycket intressant innehåll. Mer än en gång har jag känt mig frestad att bemöta dem.

Att jag ändå inte gjort det, har bara berott på att jag tycker att andra skribenter, de som fått sina förtroendeuppdrag av oss väljare, borde vara de som borde göra det i stället för att jag, en gnällig pensionär i Brån, skall göra det. Jag har nämligen trott att det främst är deras syn på olika frågor som folk vill ta del av.

Jag är ledsen, Monica, över att de uteblivna blogginläggen från mig skapat en sådan tomhetskänsla hos dig. Jag utgår från att du verkligen menar det du skriver :-). Tydligen läser du mina blogginlägg. Om du bemötte dem litet oftare också, skulle jag bli väldigt glad.

Just nu är det bara en av de lokala politikerna i Vännäs, som tycker att det är lönt att debattera med mig i detta forum.  Men den senaste frågan som vi har debatterat tycks ingen annan bry sig, inte ens nu när Alliansen tagit med den, om än i en vädigt utspädd version,  i sitt löfte till väljarna.

En kommentar

  1. Monica Wahlström

    Antar att du menar angående äldreomsorgen. Där håller jag med dig i stor utstäckning. Kommunen kan redan ge vem den vill biståndsbeslut om SÄBO. Men, jag antar att KD också vill kompensera kommunerna för detta, och då blir det ju annorlunda. Gällande den frågan i övrigt, så tänker jag att det är ganksa bra att det är behoven som ska avgöra. Vi kommer att ha många friskare personer över 85 för varje år framgent. Så då är nog en behovsprövning mest på sin plats. Dock, en anledning till att jag heller inte skrivit i just denna fråga, är att jag inte ägnar mig åt just socialpolitiken på lokal nivå. Dessa svar är från ett mer nationellt perspektiv.

    Hoppas att du gör mer analyser än bara av blogginlägg i denna valspurt, för det skulle vara kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.