”Hårda puckar”

Base Ball

”Hårda puckar” säger man i bland och jag inbillar mig att uttrycket baseras på den hårda trissa som man spelar med på ishockeyrinkarna.

Under städningen (!?) i dag hittade jag en Baseball-boll, som någon hade sopat in under mattan. Jag minns inte hur och varifrån den kommer och inte heller hur hård den är. 16,4 g väger den. Hårdheten och vikten får mig att inse att jag nog inte skall börja spela Baseball. Det måste vara livsfarligt att träffas av sådan boll. Nu torde väl inte det hända, men om…

Roger Clemens var tydligen en mycket känd baseballspelare på den tiden det begav sig.

William Roger Clemens (born August 4, 1962) is a retired American starting pitcher who played 24 seasons in Major League Baseball (MLB) for four teams.

En kommentar

  1. Anders

    Har sett den ende på baseball-planen som inte bar plastkeps träffas i huvudet av en baseball som slagmannen missade, nämligen Umpiren. Han segnade ner på marken, så det gjorde nog ont när bollen träffade sidan av huvudet… Förvånades över att en person i en så utsatt position på baseball-planen inte bar hjälm. Det kanske finns någon historisk förklaring till varför Umpiren är oskyddad? Eller är det upp till varje enskild Umpire att bestämma om de vill bära hjälm eller inte?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.