Röstmottagartankar

Så är jag hemma igen efter ett första pass som röstmottagare, avlöst av min fru som efter att fixat en härlig lunch här hemma åt mig nu har avlöst mig som röstmottagare i Vännäsby.

Uppdraget som röstmottagare är verkligen något värt att uppskatta. Trots en jämn ström av väljare ges ändå möjlighet till egna reflektioner. De handlar då inte om vilka partier det är som kommer att ”vinna” respektive” förlora” utan om helt andra saker.

Mina tankar ägnades främst det stora valdeltagandet vid våra val, som säkert kommer att bli stort även den här gången. Men framför allt den möjlighet vi har i detta land att tryggt kunna lämna våra röster utan att riskera hot och våld från ett odemokratiskt samhälle, där man i det närmaste tvingas att rösta och då på det parti som regimen bestämt.

Det fanns även tid att fundera över de närmast idiotsäkra regler och rutiner som gör våra val säkra. Möjligheter till valfusk förefaller i det närmaste vara obefintliga, även om sådana ändå brukar rapporteras i media efter valen.

Invandrarnas rätt att rösta i kommunavalet i ett mycket tidigt skede efter det att de kommit till vårt land, är en annan mycket positiv och demokratisk möjlighet i vårt land.

Apropå det, min fru som nyss avlöste mig i vallokalen, kärleksinvandrare som hon brukar kalla sig, är nog den enda i vår kommun som i ett par val röstat fram Obama, USA:s president och som i dag också getts en rätt att rösta på det parti i Sverige som hon tycker skall inneha statsministerposten.

Nu får vi se om hon har lika stort inflytande när det gäller valet av statsminister i Sverige!

En kommentar

 1. LF

  Jag har försökt att kommentera ledande politiker och storföretagare.Jag får inget svar.Och varför bloggar man? Då det gällde politiken då trodde jag att man ville höra medborgarnas åsikter,men då bedrog jag mig.
  Jag sitter och ser på TV hur världen ser ut idag.Enorma flyktingströmmar.Människor som flyr undan mördare.Vi måste höja blicken.
  Mycket sker i religionens namn.
  Ibland så tycker jag att vårat käbblande i politiken internt egentligen är fel.Trots allt har vi det ganska bra.
  Tänk på ”Läkare utan gränser”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.