Lustig missuppfattning

Ett missförstånd blir inte så sällan roligt om man har rätt sorts humor. Som detta t.ex.:

Nyligen köpte jag en I-Pad till en person som jag är förvaltare för. Hens kontaktperson framhöll då att till kostnaden för själva köpet skulle också kostnaden för ett laddat SIM-kort tillkomma. Eftersom jag själv har samma typ av I-Pad visste jag att man inte kan sätta in ett sådant kort i den. Kontaktpersonen ville dock inte utan vidare acceptera mitt påstående.

I går hade jag ett meddelande i telefonsvararen från kontaktpersonen. Hen behövde mer pengar till min huvudman. Bl.a. skulle hen köpa ett SIM-kort för 500 kronor. Det var då en envis person, tänkte jag, innan jag ringde vederbörande.

Sedan saken klargjorts, fick oss båda ett gott skratt. Hen sa visserligen ”SIM-kort”. Men om hen hade gjort en skriftlig begäran, skulle hen ha skrivit ”simkort” eller årskort till badet. En helt annat ”Sim-kort” alltså!

Det var allstå inte ett SIM-kort (Subscriber Identity Modul) av den typ som vi har i våra mobiltelefonen,som hen behövde pengar till och som kontaktpersonen också har i sin privata surfplatta. Det var förstås det som fick hen att tro att det fanns plats för en sådan också i I-Paden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.