Försäkringskassan vs Arbetsförmedlingen

FK AF

Illa, mycket illa är det, när två statliga myndigheter bollar ett angeläget ärende mellan varandra. En i olika avseenden svag undersåte riskerar då att bli lidande.

”Undersåten” i det här fallet är en av mina huvudmän. Hen utförsäkrades den 4 september. Detta meddelar Försäkringskassan i brev daterat den 6 oktober. Den normala rutinen är att Försäkringskassan ger besked om utförsäkring nära det datum då utförsäkringen sker. Samtidigt samordnar Försäkringskassan en träff mellan den utförsäkrade och Arbetsförmedlingen. Så skedde inte den här gången.

Vid telefonförfrågan hos Försäkringskassan kan inte besked lämnas direkt om vad som nu skall ske. Man måste ”titta närmare” på ärendet. I brevet den 6 oktober uppmanas vederbörande att själv ta kontakt med Arbetsförmedlingen för inskrivning i programmer Arbetslivsintroduktion.

När jag så försöker ordna ett möte med Arbetsförmedlingen, är man där uppenbarligen störd av Försäkringskassan, som inte själv har ordnat det möte som jag försöker ordna. Inte heller Arbetsförmedlingen vet nu hur man skall bete sig utan vill undersöka och återkomma i ärendet.

Efter några timmar återkommer Arbetsförmedlingen och uppmanar mig att ta kontakt med Försäkringskassan och trots vad det skrivit i brevet uppmana dem att ordna det önskade mötet om Arbetslivsintroduktion. Med det kunde jag inte nöja mig och efter en stunds diskuterande, lovade Arbetsförmedlingen att göra det som för mig var helt självklart, nämligen själva ta kontakt med Försäkringskassan och för dem där tala om vad som gäller, åtminstone enligt Arbetsförmedlingens uppfattning.

Försäkrinkassan skyller det jag vill beteckna som en miss från deras sida på att de inte fått erforderliga läkarintyg. Av det aktuella sjuhuskliniken har jag fått veta att läkarintyg som skrivs avseende sjukskrivning samtidigt skickas elektroniskt till Försäkringskassan.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.