Athena Omsorg AB

För en tid sedan hade jag ett tillfälle att direkt till Mattias X Lundberg ställa ett antal frågor kring hans välfärdsföretag. Frågorna grundade sig förstås på min egen skepsis inför privat företagande i den aktuella branchen.

Jag litade på de svar jag fick, även om de kom från en person som förstås inte förväntades kritisera sin egen verksamhet. Samtalet gav mig tvivelsutan värdefull information, som till en del fick mig att ompröva min kritiska inställning till privat driven hemtjänst.

I dag på bilverkstaden medan jag väntade på en uppgradering av ”mjukvaran” i vår bil, fick jag ett ypperligt tillfälle att ta reda på mer om en av företagen, nämligen Athena Omsorg AB. En ung kvinna iklädd en röd jacka med texten ”Athena Omsorg” slog sig ner i soffan intill mig.

Efter en stund började jag försiktigt att prata med henne. ”Försiktigt” eftersom gamla gubbars intresse av unga damer ju ibland riskerar att missuppfattas. Det visade sig vara en mycket trevlig och öppen person, som villigt besvarade mina frågor kring sin anställning hos Athena Omsorg.

I korthet fick jag fram följande: Hon trivs med sitt jobb som hon har på heltid. De som inte redan har en utbildning inom området, får en sådan genom företaget. Hon upplevde inte någon speciell stress för hinna med sina hjälpmottagare. Företaget tillhandahåller bilar i tillräcklig omfattning. Ingen behöver riskera liv och lem genom att cykla till sina hälpmottagare. Cyklar finns också för den som vid fint väder och kort avstånd till hjälpmottagaren föredrar att cykla.

Eftersom mötet skedde på Bergners Bil, frågade jag förstås om de hade Mazda som tjänstebilar. De har man inte – och inte heller Ferrari för den delen – men Kia!

De som tycker att min positiva beskrivning, eller snarare den beskrivning jag fick, inte stämmer med verkligheten är givetvis välkomna att ge sin syn på företaget utifrån egna erfarenheter av det. Den som vill göra det bakom anonymitetens täckmantel göre sig dock icke besvär.

 

3 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

    Om ingen annan kommenterar detta, så gör jag det själv. Många torde tänka om mitt inlägg något i still med ”När fan bli gammal o.s.v…” Eller så ser man inlägget som ett första illavarslande symtom på senil demens hos mig och håller inne sina kommentarer av ren hänsyn till mig och mina närmaste.

  2. Peter

    Min första fundering är egentligen om det finns kollektivavtal? Så att det är trygga anställningar. Min andra tanke är att jag tycker inte att det är rätt att skattepengar ska gå till vinstintresse. Om man däremot investerade allt överskott så ser jag inga problem med privata aktörer.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      I det här fallet finns kollektivavtal och trygga anställning. F.ö. håller jag i princip med dig om att skattepengar inte skall gå till vinstintresse, vilket det f.ö. ju gör i så många andra verksamheter i samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.