Än en gång…

Nog är det väl ändå för djäkligt att vi än en gång får läsa om en välbetald chef som missköter sitt jobb, ”slutar” – får sparken, och sedan blir smått förmögen på köpet tack vare de pengar som vi skattebetalare så frikostigt bjuder på?

Den kritiserade vice regiondirektören Anna Lassinantti får alltså nästan två miljoner i fallskärm när hon slutar sin tjänst med omedelbar verkan.

När skall de som anställer chefer sluta att gå med på avtal som gör det möjligt för chefen att missköta sitt jobb, bli uppsagd och sedan bli rundhänt belönad för sin misslyckade arbetsinsats? Bara den omständigheten att en tilltänkt chef tackar nej till den erbjudna anställningen, om hen inte får ett anställningsavtal med garanti om stora pengar hur än hen sköter sitt jobb, borde vara ett tillräckligt starkt talande motiv att inte anställa hen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.