Bättre än slangbella

Under några år i min ungdom var slangbellan mitt enda vapen. Jag klarade mig bra med den. Den fungerade bra för prickskjutning. Någon enstaka gång missade jag mitt egentliga mål och träffade i stället glödlampan i en lyktstolpe, något som förhoppningsvis är preskriberat i dag.

I USA fortsätter strävandena att uppfylla varje amerikans konstitutionella rätt att bära vapen. I staten Alabama har lagstiftarna kommit på att även barn är amerikaner och i och med det bör även de kunna utnyttja rätten att bära vapen, visserligen bara vapen som pistoler och revolvrar men ändå… I lagförslaget finns också andra begränsningar som kravet på lov från föräldrarna och kravet på att ha en vuxen med sig när man går omkring med sitt vapen.

Om det beväpnade barnet befinner inom ett område som ägs av föräldrarna, får det bära – och använda – sitt vapen helt själva. Vi lekte ”Indianer och vita” och de kan alltså leka ”Polis och gangsters” och det med mera effektiva vapen än vad vi hade.

Jag väljer att återge en del av en artikel om detta på originalspråket:

Alabama already has one of the loosest gun restrictions in the country, but lawmakers felt there was one area that Alabamans were still be oppressed: Kids couldn’t legally carry around handguns.

To rectify this gap in the unstated “guns for everyone” mentality of Alabama’s Republican-led legislature, lawmakers have proposed an amendment to the state’s gun laws that would allow minors to acquire their very own pistols. At the moment, the law is on a bit more even keel, stipulating that “no person shall deliver a pistol to any person under the age of 18.” Lawmakers want that changed to allow minors to have pistols, but only if they get the permission of a “parent, guardian, or spouse who is 18 or older (?)”

But before you think Alabama is trying to legalize kids running around the neighborhood with guns after school, the bill adds that the minor can only have the pistol if accompanied by an adult… or if the kid is doing gun-related activities like hunting, trapping, target shooting, or while competing in a firearm competition, in which case he can use it all he wants all by himself. Even more brazenly, the amendment also would allow for children to carry a handgun on them as long as they remain on their parent or guardian’s property. So good rule of thumb: avoid children in Alabama, but especially if they are in or near their homes.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.