Årets ”side-trip”

Resan NY

Varje år här i USA gör vi en ”side-trip” från basen i Riverside, Michigan. I morgon far vi till Virginia.

Vi föredrar att köra bil och försöker välja mindre vägar. Ofta när vi gör det bara utifrån en karta, händer att den ”lilla” vägen visar sig vara minst lika stor och trafikerad som E4. Me det får vi tåla. Vi föredrar också under våra bilturer här, att stanna på mindre ställen både för att bo och för att äta. Kedjerestauranger försöker vi undvika utan väljer matstället a la ”mama-papa-typen”, som Peggy kallar dem, d.v.s. drivna som små familjeföretag.

Vänner har rekommenderat flera saker, som vi ”måste” besöka i Virginia och jag har läst på litet om de staten och förstått att den betytt en hel del historiskt. Bl.a. kommer tre av USA:s presidenter därifrån. Av den USA:s tredje, nämligen Thomas Jeffersson. Ett av målen är Monticello, något alldeles, skapat av honom, d.v.s. hans slavar. Att besöka dess 6 783 kvadratmeter torde vi varken hinna med eller orka.

Bilden visar i stort hur vi kommer att köra. Sträckan är måttliga 116 svenska mil, som vi dock inte tänker köra på en dag. En övernattning på vägen till Charlottesville kommer det att bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.