The windy city

Chicago

Om några dagar åker vi till Chicago, eller till ”The windy city” som staden ofta kallas. Där lär det nämligen vara så blåsigt. Den benämning som staden gjort sig känd genom kanske kan diskuteras.

Jag har varit i Chicago tre gånger och åtminstone en av de gångerna blåste rätt hårt där. I Wichita, Kansas, där jag också varit, faktiskt två gånger och tillsammantaget fem veckor blåste det faktiskt mycket och ihållande varje dag. Bilden visar förstås inte antalet blåsiga dagar utan bara den genomsnittliga vindhastigheten. Jag inser givetvis att min egen uppfattning om var det blåser hårdast inte betyder så mycket i sammanhanget, eftersom jag ju inte bott någon längre tid i någon av städerna som lisas på bilden.

Var har jag då hittat bilden, undrar kanske någon. Min avlidna svägersta, som bott i detta hus, var liksom jag intresserad av ”trivia” (= meningslöst vetande). Hon har lämnat efter sig flera böcker med just sådant innehåll. Bilden hittade jag alltså i en av dessa böcker. Hur vetenskapligt hållbara uppgifterna är i den här och andra böcker, bryr jag för tillfället inte alls om. Kanske blir jag ”blåst” genom att tro på dem.

Här på denna lilla ort i Michigan, Riverside, blåser det inte alls i dag. En cykeltur finns därför på vårt dagsprogram.

Notera att staden enligt bilden INTE fått in namn på grund av kraftiga vindar utan för sina ”omtalade pratsamma politiker” (proverbially long-winded politicians). Kanske inte en korrekt översättning, men jag tror ändå att jag fått fram innebörden av ”proverbially long-winded politicians”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.