Demokrati utan rösträtt?

Clinton

Då och då brukar jag här ta upp det anmärkningsvärda att man i en demokrati, som USA vill vara, inte gör vad som kan göras för att få med så många som möjligt i de allmänna valen. I stället tillåter man att motstsen sker, d.v.s. man gör det allt svårare för stora grupper att rösta.

Nu har i vart demokraternas mest kända presidentkandidat, Hillary Clinton, i tal nyligen krävt att en allmän och automatisk registrering av alla med rösträtt skall ske. Precis som vi har det i Sverige, alltså.

GOP (Grand Old Party), republikanerna alltså, gillar naturligtvis inte detta, för då skulle ju andra önskemål från folket komma upp, önskemål som inte alls passar landets överklass, mäktiga företags intressen samt de bäst bemedlade syn på vad som är bra för USA, d.v.s. bra för dem

En av kommentarerna till den artikel jag fann detta i, säger något i stil med: ”Varför skall jag tillåta de som genom de bidrag de får stjäl av våra skattepengar att rösta?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.