Fel sida av älven

Kanske är det så att skylten hela tiden försökt komma loss då den inte känner sig hemma alls i Brån, eftersom linje 15 ju inte passerar här.

Som alla märkt bloggar jag om såväl småsaker som större saker. Småsaker tycks märkligt nog vara av större intresse och bara det är ju en anledning till att fortsätta även med dem.

En till synes skämtsam kommentar om busskuren från en person med skruvdragare, får mig att fortsätta i ämnet. Jag väljer nämligen att uppfatta den kommentaren som en snäll antydan om att jag väl hade kunnat fixa det hela själv. Och nog hade jag väl kunnat göra det och det dessutom bara med en helt vanlig skruvmejsel. Jag har nämligen ingen behändig elektrisk skruvdragare. Men OM jag nu hade gjort det själv, så skulle ju konsekvenserna av det bland annat ha blivit följande:

Länstrafikens kundtjänst skulle då inte ha lärt sig till vem på kommunen man skulle ha hänvisat mig. Nu blev det fel. Den relativt högt uppsatte chefen på kommunen skulle inte ha lärt sig, att han enligt förvaltningslagen faktiskt är skyldig att svara på inkommande brev, dit även e-brev hör. Inblandade hos kommunen, som ju känner mig rätt väl, skulle inte än en gång ha påmints om att den envise K-G S inte ger sig så lätt.

Nu är det i alla fall så att kommunen, utifrån sitt ansvar i frågan, drygt två (2) månader sedan ärendet blivit känt där, skriftligen sagt sig ska åtgärda det hela. Bra så och när det är klart tänker jag fira det hela med en läsk i den vackert blå kuren.

En detalj i sammanhanget bör kanske påpekas. Skylten sitter inte bara dåligt fastskruvad utan också på fel sida av Umeälven. Linje 15 går inte förbi Brån utan i stället förbi Brattby. Tills vidare litar jag förstås på att kommunen också rättar till detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.