Hagamannen – en feg fan?

En av VK:s mera framstående och uppenbarligen ganska allmänt uppskattad krönikör hade den 11 juli ett klokt inlägg om Hagamannen. Inlägget delades av många och ledde till många gillande kommentarer.

Nu har jag sökt efter min kommentar, som inte till 100 % var ett gillande av inlägget. Jag kan dock inte hitta det. Fick han månde fler inlägg som inte helt stödde hans synpunkter och sätt att presentera dem och valde att ta bort dem också? Helt naturligt ställer jag mig den frågan.

Slutet på hans inlägg lyder:

”Tills han öppet går ut och ångrar sig med vad han har ställt till? Hittills har han inte gjort det vad jag vet. Den fege fan.”

Vad jag tog upp i min kommentar var det allra sista konstaterandet – ”den fege fan” – genom att påminna om att bristen på mod hos honom säkert inte är problemet. Utan att vara vare sig  psykolog eller psykiater, vågar jag påstå att personer i de yrkesgrupperna säker skulle kunna lista andra problem och brister i hans mentala tillstånd än just feghet, som förklarar det han har gjort och nu enligt VK-krönikören också INTE har gjort.

Tydligen menar krönikören, att den omständighet att Hagamannen inte öppet gått ut och ångrat vad han har ställt till med, gör honom till en ”feg fan”! Men till vad nytta skulle det vara för hans offer att göra det? ”Jag våldtog någon eller jag försökte våldta andra och nu ångrar jag det”, skulle han alltså gå ut och säga. Att inte göra det är enligt min mening inte ett tecken på bristande mod utan snarare ett tecken på insiktsfullhet från Hagamannens sida.

Därmed vill jag inte säga att han visar särskilt stor insiktsfullhet eller omdöme i sitt agerande den senaste tiden och naturligtvis inte heller under tiden han begick sina fruktansvärda våldsbrott mot ett antal kvinnor.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.