Avis bilhyra i USA

Avis 1

Alltid finns det något att reta sig på, om det är det man är ute efter 🙂

I flera år har vi hyrt vår bil hos Avis vid O’Hare, Chicago, för vår vistelse i USA. Tidigare har det inte gått att boka bilen för mer 30 dagar i Sverige. På uthyrningskontoret var man därför tvungen att skriva uthyrningshandlingarna manuellt för det dagar som överskred 30.

Numera kan man faktiskt boka bilen i Sverige för längre period än just 30 dagar. Man får också ett pris för detta. Så långt verkar allt ok och tyder på att Avis äntligen har lyckats se ”outside the box” och ändrat sina datarutiner.

Tidigare har dagar över de 30 kostat mer. Det var därför spännande att se, hur det skulle bli med detta i år. I går kom räkningen från mitt kreditkortsföretag. Av den stod det helt klart, att differensen mellan det utlovade priset och det debiterade inte kunde bero bara på en dyrare dollar.

I dag har jag undersökt saken närmare och då funnit att dygnskostnaden för dagar utöver de första 30 blev nära 40 % högre. Nu var det inte så många dessbättre och inte tillräckligt många för att jag skall ”bråka” mer om saken. I stället bör vi kanske inför nästa USA-resa överväga att byta biluthyrningsföretag.

5 kommentarer

  1. lf

    Jag är lite besviken på dig KG.Du varit och åkt superbil med en person som står på den yttre kanten då det gäller moderaterna i politiken.Jag vet inte om han är utesluten,men han kallar socialdemokraterna för socialister och det är i hans mening ett skällsord.
    Jag vet inte om vi skall ge supermoderater den chansen att profilera sig på bloggen.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Nej men du får du väl skärpa dig, Leffe! Vem menar du att jag skulle ha åkt ”superbil” med? Och hur kan du i så fall veta mer om hans partitillhörighet än vad jag gör. Och vad har din kommentar egentligen att göra med mitt blogginlägg om bilhyra i USA? Som sagt, skärp dig!

      • lf

        Nä,okay men en som kallar socialdemokrater för socialister i negativ mening skulle jag aldrig åka med.
        Men tiderna förändras.

        • lf

          Eftersom jag har retat upp dig så mycket så kan jag lova dig att jag aldrig kommer att kommentera dina bloggar i framtiden.

          • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

            Du har inte alls retat upp mig. Jag undrar fortfarande vem du menar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.