11-åring dödar 16-åring

Miljoner i USA och runt om i världen kan inte acceptera de amerikanska vapenlagarna. Vad som än händer, så tycks det inte finnas politiskt makt att ändra dem.

Man borde åtminstone kunna se till att alla de som anses ha rätt att äga och bära vapen och får en skyldighet att förvara sina vapen, så att inte obehöriga kommer åt dem.

Ett 11-årigt barn sköt en 16-åring till döds i St. Louis, Missouri, USA. Att han kunde göra det berodde bara på att hans mamma hade lämnat ett skarpladdat vapen tillgängligt för honom.

Inte ens en sådan händelse torde leda till en skärpning i den del av lagarna som skulle kräva säker förvaring av vapnen.

Jag vet att det, åtminstone i Michigan, inte finns några särskilda krav på hur vapen skall förvaras. Så torde det vara i flera av USA:s stater, antar jag.

HÄR FINNS ARTIKELN

2 kommentarer

 1. "Dosan"

  Enda lösningen på problemet är ju helt klart att ge vapen åt alla. Från 1 års ålder borde alla människor i hela världen ha ett vapen så att man kan försvara sig om nån annan kommer med ett vapen och försöker döda en. Bara pang pang pang så har man försvarat sig! Jätte-enkelt!

  I samma veva får vi såklart avskaffa lagar om mord, man måste ju få försvara sig och de sina. Om nån kommer på gatan så skjuter man ju givetvis först och ställer frågorna efteråt. Man kan ju inte veta om det vara är en Frälsis-tant som vill be om en femma eller en rånvåldtäktsmördarpsykopat som ska styckmörda en. Bättre att skjuta först och reda ut frågorna efteråt!

  Utbildning på vapen kan vi ej heller finansiera. Bara dela ut valfria automatvapen och sen får folk lära sig själv. Skitbra och kostnadseffektivt!

 2. lf

  Då det gäller vapen är nog USA kvar på 1800-talet i Vilda Västern.
  Man kan ju fråga sig hur länge vapenindustrin kan lobba sig fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.